Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقابل های جذابی در طول تاریخ بین استقلال و پرسپولیس در جام حذفی صورت گرفته است.

به گزارش "ورزش سه"، جالب اینجاست در طول 32 دوره برگزاری جام حذفی در تاریخ فوتبال ایران، دو تیم محبوب پایتخت فقط چهار بار مقابل یکدیگر صف آرایی کرده اند و این پنج شنبه تقابل پنجم دو تیم انجام خواهد شد.

 

برنده اولین و آخرین تقابل بازی دو تیم در جام حذفی در ضربات پنالتی مشخص شد و در کل تا به حالا دو بار استقلال و دو بار پرسپولیس موفق به شکست یکدیگر شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه چهار دربی جام حذفی را با هم مرور خواهیم کرد؛

 

پرسپولیس 0 (4) – استقلال 0 (2)؛ مرحله یک چهارم نهایی سال 1367

 

استقلال آخرین بار در مهر ماه سال 62 در دربی پیروزی شده بود و با توجه به برگزار نشدن این دیدار برای سه سال و البته عدم پیروزی بین سال های 65 تا 67، در واقع پنج سال بود در حسرت برتری در دربی مانده بود.

 

 

در بعد از ظهر بارانی پنج شنبه 19 اسفند 67، استقلال برای رسیدن به فینال جام حذفی رقیب دیرینه خود را در مرحله یک چهارم پیش داشت. در آن مقطع جدول مسابقات از ابتدا طراحی می شد و در واقع مشخص بود این دو تیم در صورت گذر از سد رقبای خود در یک چهارم به هم برخورد می کنند.

 

این اولین دربی و در کل اولین مسابقه امیر قلعه نویی با لباس استقلال و البته اولین دربی بازیکنانی چون رضا حسن زاده و سعید عزیزیان برای آبی پوشان و مجتبی محرمی و کریم باوی برای پرسپولیس بود.

 

 

این مسابقه در طول 120 دقیقه با تساوی بدون گل خاتمه یافت. البته دو تیم فرصت های خوبی برای گلزنی داشتند که شاید مهم ترین آن ضربه آرام امیر هاشمی مقدم در مقابل دروازه خالی بود که در نهایت روی خط توسط مدافعان قرمزپوش بازگردانده شد.

 

در نهایت ضربات پنالتی حکم به اعلام تیم برنده می داد. در ترکیب پرسپولیس هر چهار بازیکن به نام های رحیم یوسفی، مجبتی محرمی، محسن عاشوری و مجتبی کرمانی مقدم دروازه عزیزیان را باز کردند. اما از استقلال پنالتی های حسن زاده و جعفر مختاری فر تبدیل به گل شد و شکورزاده و امیر قلعه نویی پنالتی خود را خراب کردند تا پرسپولیس راهی دور بعدی و در نهایت قهرمانی آن تورنمنت شوند.

 

وحید قلیچ هر دو پنالتی استقلال را مهار کرد تا ستاره پیروزی بزرگ تیم علی پروین در اولین دربی تاریخ جام حذفی لقب بگیرد. او پیش از این یک بار دیگر پنالتی نه چندان خوب مجید نامجو مطلق را نیز مهار کرده بود تا با گرفتن سه پنالتی در تاریخ دربی از این حیث بی رقیب باشد.

 

 

استقلال با هدایت منصور پورحیدری و البته حضور غلامحسن مظلومی روی نیمکت در آن فصل در جام باشگاه های تهران به مقام سوم رسیده و در جام حذفی نیز در مرحله یک چهارم با تورنمنت وداع کرد. اما تیم سرحال علی پروین موفق به فتح دو گانه شده و هم عنوان قهرمانی جام تهران و هم جام حذفی را از آن خود کرد.

 

پرسپولیس 2 – 1 استقلال؛ فینال جام حذفی سال 1378

 

این بار دو تیم بزرگ پایتخت در تاریخ یکشنبه 20 تیر سال 1378 در فینال یکدیگر را ملاقات کردند. پرسپولیس آماده علی پروین که چندی قبل و در فاصله چند هفته مانده به پایان لیگ با اقتدار عنوان قهرمانی را از آن خود کرده بود، حالا به دنبال فتح دو گانه بود.

 

 

البته پرسپولیس دروازه بان اصلی خود احمدرضا عابدزاده را به علت مصدومیت در اختیار نداشت و او از کنار زمین مسابقه را دنبال می کرد. همچنین اخباری در مورد درگیری فیزیکی هاشمی نسب و پیروانی در تمرینات، اردوی پرسپولیس را تحت الشعاع قرار داده بود و این تیم در شرایطی نه چندان خوب راهی دیدار فینال شد.

 

اما در سوی دیگر میدان حال و روز استقلال نیز چندان تعریفی نداشت. آبی پوشان بعد از ناکامی در فینال لیگ قهرمانان برابر جوبیلو در اردیبهشت ماه، در ادامه با شکست عجیب و پرحاشیه مقابل سایپا شاهد برکناری ناصر حجازی بوده و با سکوموروخوف برای هدایت خود به توافق رسیده بودند. چند روز قبل از دربی انتقال علی موسوی به لورکوزن قطعی شد تا استقلال بهترین گلزن آن روزهای خود را در دیدار فینال در اختیار نداشته باشد.

 

بازی با برتری پرسپولیس آغاز شد و مانند دربی قبل در ماه فروردین، این تیم در دقایق ابتدایی و توسط مهدی هاشمی نسب به گل رسید. خطای رضا حسن زاده روی ادموند بزیک باعث شد محمد کوسا، داور سوری به سود پرسپولیس یک ضربه پنالتی اعلام کند و هاشمی نسب موفق شد سومین گل خود را به ثمر برساند.

 

 

اما در دقایق ابتدایی نیمه دوم و روی اشتباه داوود فنایی، ارسال سیروس دین محمدی از روی نقطه کرنر با ضربه سر سهراب بختیاری زاده تبدیل به گل شد. در ادامه استقلال که تیمی جوان تر و شاداب تر بود، به جریان بازی مسلط شده و می توانست پیش از 90 دقیقه کار را تمام کند.

 

دو صحنه مشکوک برخورد علی انصاریان با محمد تقوی و افشین پبروانی با علی لطیفی نیز از سوی داور پنالتی تشخیص داده نشد و آبی پوشان موقعیت های خوبی را نیز برای گلزنی از دست دادند.

 

 

در نهایت در حالیکه به نظر می رسید بازی به اوقات اضافی کشیده می شود، این افشین پیروانی بود که جلو کشیده و ارسال دقیق پایان رافت را تبدیل به گل کرد تا پرسپولیس با کسب برتری 1-2 در همان 90 دقیقه، فتح دو گانه را پیش چشم هواداران رقیب جشن بگیرد.

 

پرسپولیس 0 – 3 استقلال؛ مرحله یک چهارم نهایی سال 1390

 

در تاریخ جمعه 18 آذر سال 1390، پرسپولیس در شرایطی به مصاف رقیب دیرینه رفت که شاید در بدترین روزهای تاریخ خود قرار داشت. بعد از برکناری پرحاشبه علی دایی توسط حبیب کاشانی و آن درگیری عجیب در برنامه 90، هدایت این تیم بالاخره به دست حمید استیلی سپرده شد.

 

 

علیرغم بازگشت بازیکنانی چون علی کریمی، مهرداد اولادی و جواد کاظمیان، فصل به بدترین شکل ممکن برای پرسپولیس آغاز شد و این روند در نهایت منجر به برکناری زودهنگام استیلی هم شد.

 

اما از سوی دیگر استقلال با پرویز مظلومی در اوج قرار داشت. برتری در سه دربی گذشته در لیگ باعث افزایش روحیه این تیم شده و حالا آبی پوشان به دنبال کسب پیروزی این بار در جام حذفی بودند. باشگاه پرسپولیس معتقد بود از ابتدا قرار بر برگزاری این دیدار در ماه دی یا بهمن بوده و این تیم در شرایط فعلی آماده حضور در میدان نیست. اما در نهایت سازمان لیگ حکم به برگزاری مسابقه داد و قرمزپوشان در شرایطی ناطلوب روانه میدان شدند.

 

 

بر خلاف دربی قبل در ماه شهریور، این بار در طول 90 دقیقه شاهد مسابقه برابری بودیم و حتی پرسپولیس در یکی دو صحنه می توانست کار را تمام کند. اما کشیده شدن بازی به وقت اضافی منجر به رقم خوردن بدترین باخت پرسپولیس در تاریخ دربی شد. ابتدا مجتبی جباری روی پاس استثنایی و چیپ مهدی امیرآبادی موفق به باز کردن دروزه پرسپولیس شد.

 

 

دقایقی بعد و با اشتباهات متوالی ممدوتال و حقیقی و خطای این دروازه بان روی فرهاد مجیدی، این بار مجتبی با یک ضربه زمینی به مرکز دروازه زننده گل دوم لقب گرفت. حملات احساسی پرسپولیس برای جبران در نهایت باعث شد اسماعیل شریفات در موقعیتی تک به تک حقیقی را دریبل کرده و گل سوم را نیز به ثمر برساند. فرهاد مجیدی نیز به قول خود قبل از مسابقه عمل کرده و بازوزبند کاپیتانی را به بازوی اسماعیل بست.

 

 

کابوس چهارمین باخت در طی فقط یک سال و سه ماه در دربی برای پرسپولیس تکمیل شد و پایان کار حمید استیلی نیز همینجا فرا رسید. استقلال در آن فصل با برتری مقابل شاهین بوشهر فاتح جام حذفی شد و البته به شکلی عجیب لیگ را در رتبه سوم تمام کرد. پرسپولیس نیز در پایان لیگ در رتبه نازل دوازدهم به اتمام رساند.

 

 

 

 

در پایان بازی علی کریمی با چهره ای مغشوش و مستاصل در کنار زمین برای عزیز محمدی خط و نشان کشیده و خبر از افشاگری علیه او می داد. البته این اتفاق هرگز رخ نداد و چهره درهم کریمی روی نیمکت بعد از شکست، نشان از استمرار روزهای تلخ پرسپولیس در ابتدای دهه 90 داشت؛ روزهایی که تقریبا تا سال 94 و ورود برانکو به درازا انجامید.

 

پرسپولیس ۲ (۱)- استقلال ۲ (۴)؛ مرحله نیمه نهایی سال 1399

 

پرسپولیس این بار در شرایطی در تاریخ پنج شهریور سال 1399 به مصاف رقیب دیرینه می رفت که همین چند قبل موفق به فتح چهارمین عنوان قهرمانی متوالی خود در لیگ شده و شرایط مساعدی داشت. استقلال نیز با هدایت فرهاد مجیدی به دنبال فتح دیگر جام فصل و رسیدن به اولین قهرمانی ستاره محبوب خود بود.

 

 

در آن مقطع زمزمه هایی مبنی بر بازگشت آندره‌آ استراماچونی روی نیمکت استقلال توسط احمد سعادتمند شنیده شده و همین موضوع فرهاد را مصمم به کسب پیروزی و اثبات خود کرده بود. در اولین دربی بدون تماشاگر بعد از شیوع ویروس کرونا، در همان دقایق ابتدایی مهدی قایدی به زیبایی بشار را جا گذاشته و با یک ضربه فنی دروازه حامد لک و پرسپولیس را باز کرد. تلاش تیم یحیی گل محمدی نتیجه ای نداشت و استقلال با برتری 0-1 راهی رختکن شد.

 

 

اما در همان دقایق ابتدایی نیمه دوم بود که پاس به بیرون علی علیپور با ضربه غیرقابل مهار بشار رسن به گوشه دروازه منجر به گل تساوی پرسپولیس و دومین گل این ستاره عراقی در دربی شد. در شرایطی که آماده رسیدن بازی به اوقات اضافی بودیم، در دقیقه 89 ارسال بی نقص کمال را این بار علیپور با یک ضربه والی به گوشه دروازه فرستاد تا پرسپولیس در آستانه کسب پیروزی قرار گیرد.

 

 

اما این پایان کار نبود. در دقیقه 93 ارسال هرویه میلیچ از سمت چپ را محمد دانشگر با ضربه سر چکشی و تماشایی خود و بهره گیری از اشتباه رادوشوویچ تبدیل به گل کرده و در آخرین ثانیه استقلال را نجات داد.

 

 

 

در 30 دقیقه وقت اضافی اتفاق خاصی رخ نداد و برای دومین بار در تاریخ، این دیدار حساس به ضربات پنالتی کشیده شد. پنالتی احمد نوراللهی را سید حسین گرفت و اوساگونا نیز ضربه خود به آسمان زد.

 

در سوی دیگر شیخ دیاباته، وریا غفوری، میلیچ و ارسلان موفق به گلزنی شدند تا بر خلاف 32 سال قبل، این بار استقلال در ضربات پنالتی برنده این دیدار لقب بگیرد. استقلال در نهایت در دیداری عجیب در فینال 2-3 مغلوب تراکتور شده و فرصت فتح هشتمین جام حذفی خود را از دست داد.

 

تصاویر: امیر حسین خیرخواه

نویسنده: آریا فاطمی مقدم

فولاد خوزستان پرسپولیس تهران فرهاد مجیدی استقلال تهران علی پروین مهدی هاشمی نسب علی کریمی

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: فولاد خوزستان پرسپولیس تهران فرهاد مجیدی استقلال تهران علی پروین مهدی هاشمی نسب علی کریمی مرحله یک چهارم دقایق ابتدایی ضربات پنالتی فرهاد مجیدی تبدیل به گل جام حذفی اولین دربی علی کریمی آبی پوشان علی پروین هاشمی نسب یک ضربه دو تیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۶۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله

شهر قم یکی از شهر‌های تاریخی و قدیمی کشور محسوب می‌شود که آثار تاریخی بسیاری ازجمله تپه‌های باستانی در این شهر وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از این تپه‌ها خواهیم پرداخت.

معمولا در تپه‌های باستانی آثار و نشانه‌هایی از استقرار انسان‌ها، وجود معابد، آتشکده‌ها، گورستان‌ها و بنا‌های عظیم قابل مشاهده است که کاوش در این تپه‌ها می‌تواند به روشن شدن سؤالات مختلف درباره نحوه زندگی، آداب و رسوم، روابط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و همچنین پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی جوامع گذشته کمک کند.

همچنین تپه‌های باستانی به عنوان جاذبه‌های گردشگری می‌توانند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی منطقه داشته باشند که البته باتوجه به اینکه تپه‌های باستانی یک میراث گران‌بها و غیرقابل جایگزین هستند باید در حفظ و حراست آنها کوشید چراکه تخریب و غارت این تپه‌ها به منزله از دست رفتن بخشی از تاریخ و فرهنگ است.

گفتنی است، در شهری با پیشینه قم تپه‌های بسیاری وجود دارد که تنها سه مورد از آنها کاوش شده‌اند که شامل: 
تپه قلی درویش

این تپه با قدمت هفت هزار ساله، یکی از مهم‌ترین تپه‌های باستانی ایران است، کاوش‌های انجام شده در این تپه نشان‌دهنده وجود یک شهر باستانی با معماری پیشرفته و روابط اجتماعی و اقتصادی پیچیده است.

قره تپه قمرود 


این تپه که در حاشیه رودخانه قمرود واقع شده، قدمتی حدود ۵ هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مسکونی و صنعتی است.

تپه صرم 


این تپه در نزدیکی شهر قم واقع شده و قدمتی حدود چهار هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مذهبی و آیینی است.

تپه‌های کاوش نشده قم نیز شامل آق تپه قشلاق، آق‌تپه البرز، تپه البرز یک، تپه امامزاده طیب و طاهر، تپه امامزاده علمدار کیاب، تپه امامزاده نواران، تپه در قلعه (دروازه قلعه)، تپه دژ کهنه (تیزه کهنه)، تپه قلعه جننی، تپه قلعه چم لاواردار، تپه قلعه خورآباد، تپه قلعه مبارک‌آباد، تپه کفتر خون قزقون به سر، تپه کمر بلبل، تپه گبری حسین‌آباد میش‌مست، تپه گبری روستای قاضی پائین، تپه گردالی و محوطه گورستان، تپه مزرعه کهک، تپه میشل، تپه قلعه وشنوه، قره تپه شاهجرد، قلعه تپه النگ، قلعه تپه طغرود و مجموعه تپه‌های امامزاده سکینه خاتون هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • پرسپولیس نباید امتیاز از دست بدهد/ اوسمار کیفیت خود را نشان دهد
  • پیام امیر قلعه‌نویی با قلب قرمز!
  • پیام اینستاگرامی امیر قلعه‌نویی با قلب قرمز + عکس
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • شایعات حضور قطبی در تیم ملی ایران تکذیب شد
  • واکنش قلعه‌نویی به جدایی مطهری از تیم‌ملی؛ موفق باشی حمید جان + عکس
  • عکس| پیام ویژه قلعه نویی برای حمید مطهری
  • پیام سرمربی تیم ملی به حمید مطهری (عکس)
  • قطبی دستیار قلعه‌نویی‌ نمی‌شود
  • تکذیب یک شایعه عجیب در مورد قطبی و تیم ملی